Eräkallio

Loma-asunto ja talousrakennus, Pirkkala 2019

hum 81 m²
kem 92 m² + 39 m²

Talo Eräkallio on upealle jyrkälle rantatontille suunniteltu loma-asunto ja talousrakennus. Rakennuksen muotoilu ja sijoittelu tontilla on suunniteltu paikan ehdoilla, olemassa olevat puut ja maaston muodot säilyttäen.

Suurten korkeuserojen ansiosta rakennusmassat saatiin sijoitettua kahteen tasoon niin, että alemmalla tasolla sijaitsevan talousrakennuksen katto muodostaa kattoterassin jolle on suora yhteys ylemmällä tasolla olevalta loma-asunnon terassilta. Talojen välissä on katettu portaikko josta on kulku talousrakennukselle.

Kolmen makuuhuoneen ja oleskelutilojen kompaktit neliöt (81 m2) on sijoiteltu niin, että rakennukseen muodostuu rauhallisempi makuusiipi sekä mahdollisimman avoin oleskelutila. Sisustus on harmoninen ja ajaton. Kaikista huonetiloista avautuu esteettömät maisemat järvelle isojen ikkunoiden kautta. Tontin vanhat, kauniit männyt nousevat ikkunoiden tasolle ja tulevat osaksi arkkitehtuuria.
Talon kolmella sivulla sijaitsevat terassit jatkavat sisätiloja ulko-oleskelualueiksi. Myös autokatos on kytketty samaan rakennukseen yhteisen katon alle.

Massoittelulla on muodostettu vaakalinjainen, maastoon sulautuva moderni rakennus joka tumman puuverhoilun ansiosta sulautuu maisemaan myös järveltä katsottaessa.