Kivirinne

Omakotitalo, Kangasala 2022

hum 137 m²
kem 168 m²

Talo Kivirinteen pääidea syntyi paikan päällä sijainneesta ”kivirinteestä” jossa tontin takaosassa oli kerroksen korkuinen jyrkkä rinne. Koko rakennus on upotettu kolmelta sivulta rinteeseen, mikä sopikin maanrakennusurakoitsijana toimivalle rakennuttajalle. Moderni, tumma rakennusmassa sulautuu taustaansa eikä erotu liikaa järveltäkään katsottaessa.

Ajoliittymä otettiin tontin ylärinteestä, jolloin saatiin autopaikoitus sijoitettua rakennuksen kattoterassin tasolle. Kattoterassilla on olesekelutilat ja kesäkeittiö, josta aukeaa huimat maisemat Längemävedelle. Katolla sijaitsevasta porrashuoneesta on esteetön kulku (hissivaraus) 1. kerroksen asuintiloihin sekä kellariin. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee päämakuuhuone, työhuone, olohuone ja keittiö joista aukeaa panoramaikkunat maisemaan.  Rakennuksen aputilat sijaitsevat maata vasten olevassa osassa, kellarissa on saunatilat sekä muita aputiloja. Kaikista kerroksista on ulkoyhteys oleskelualueille. Rannassa sijaitseva vanhempi saunarakennus kunnostetaan.

Rakennus toteutettiin Passiivikivitalojen lämpöharkolla ja porrashuoneen katolle asennettiin aurinkopaneelit. Rakenuksen E-luvuksi saatiin lämpöpumpuilla ja aurinkopaneeleilla ennätykselliset 34!