Talo Aurinkorinne

Omakotitalo, Tampere 2018

hum 168 m²
kem 226 m²

Talo Aurinkorinne on metsäiselle rinnetontille, haja-asutusalueelle suunniteltu pientalo. Tontilla ei ollut kaavaa vaan sille haettiin ensin suunnittelutarveratkaisu.

Rakennus sijaitsee kerroksen korkuisessa rinteessä ajoliittymän ollessa alarinteen puolella. Autopaikat on sijoitettu talon kellarikerrokseen, 1. kerroksen alle. Tämä leikkautuva massa muodostaa talon kantavan idean.

Rakennusmassa on jaettu kahteen osaan, yläkerran ”puulaatikkoon” ja kellarin kivijalustaan. Puulaatikko on osittain pilareilla ja sen alle jää autokatoksen lisäksi oleskeluterassi porealtaineen. Tämä järjestely mahdollistaa väljät oleskelutilat yläkertaan ja kellariin pienemmät aputilat. Ensimmäinen kerros on tiloiltaan avara keittiö- ruokailu- oleskelutilojen yhdistelmä johon makuuhuoneet aukeavat. Oleskelutiloista on suuret kaukomaisemaan, peltojen yli ja metsään, avautuvat ikkunat.

Rakennuksen runkona on käytetty erittäin hyvin eristettyä passiiviharkkoa, rakennuksessa on maalämpö ja sen energialuokka on A. Puuosat ovat harmaantuvaa lehtikuusta  ja kiviosat tummaa luonnonkivilaattaa.